zondag 15 juni 2014

Hoesje en sleutelhanger

Na de reacties op mijn vorige blog, nu toch sneller weer een blogje. Uiteraard is het leuker om blogjes te lezen dan facebook. Maar facebook gebruik ik dan ook vooral om reclame te maken voor mijn webshop  en daar gebruik ik dit blog niet voor.

Ik maakte een nieuw hoesje voor mijn mobiel. Ik had er nog steeds het gewone leren hoesje om dat nog van mijn man was geweest. Nu tijd voor een eigen hoesje.


Ook nog een bijpassende sleutelhanger voor aan mijn nieuwe tas.


Het idee van het telefoonhoesje komt van het blog van anabeliahandmade en een hoop fantasie om het in de goede vorm en maat te krijgen. En ook de doily werd te groot en heb ik uiteindelijk zelf verzonnen.

De bloem van de sleutelhanger is een patroon van drops (klik) en de sliertjes maakte ik door een aantal lossen te haken, dan keren en in elke losse 2 stokjes haken. Een paar lossen aan het uiteinde haken en vastzetten tot een ring.

zondag 8 juni 2014

Van sleutels, kruisjes en veel meer

En zo zijn we een hele maand verder. Niet dat er niets gemaakt wordt, integendeel! Maar ik merk toch dat ik de laatste tijd veel aktiever ben op mijn pagina op facebook (klik en like!). Daar kom ik ook steeds meer medebloggers tegen. Het verschuift een beetje ...

Maar ik zal het goed maken!

Ik maakte sleutels naar het patroon uit het boekje Haken in Stijl van José Bianca. Dit keer maakte ik ze in nostalgische kleuren en met een stoer vlastouwtje er aan.



De reacties op facebook waren leuk. Veel mensen zeiden: wat een leuke kruisjes!! Maar het zijn sleutels ... Een vriendin van de kerk bestelde een setje, maar wilde dan echte kruisjes. Die heb ik voor haar gemaakt. Het enige verschil is het uiteinde onderaan, want aan een kruisje zit geen schoot ....


De afgelopen weken heb ik twee markten gehad. Eentje was bij ons in de straat. Geweldig! En druk! En wat ideaal als je zo de spullen vanauit huis naar de kraam kunt brengen.


Veel leuke reacties gehad en leuk verkocht!
Vorige week ook nog een Crea-fair in Delfzijl, maar die was helaas niet zo geslaagd. Het was heel mooi weer en het was binnen. Er zijn maar weinig mensen geweest. Beetje jammer ...

Voor deze markten maakte ik nog wat dingen. O.a. deze gehaakte oorbellen (klik voor patroon). Ze zijn nog niet verkocht. Het is wel een snel klusje, want ze zijn in een paar minuten gehaakt.



En de placemats van Arne en Carlos, helemaal in het wit. Leuk om tussen het haken door weer eens te breien, al zijn de bloemen wel weer gehaakt.



En nog een paar setjes fotolijstjes, altijd leuk!



Mijn aktie voor De Voedselbank in mijn webshop is nu afgelopen. Het heeft € 375,00 opgebracht. Dat is toch heel mooi! Nu is de aktie voor Forza4Sam (klik).

De drukte is nu eerst voorbij. Nu eerst maar eens mijn werkkamertje opruimen de komende week, want het lijkt wel of daar een bom is ontploft. En dan langzaam aan toe werken naar de braderie eind augustus in Appingedam. Dat duurt gelukkig nog even.