woensdag 8 februari 2012

Column van mijn zus

Al eerder schreef ik iets over mijn zus. De ene die me heeft leren breien heeft al aandacht gehad. Nu even over mijn andere zus. Ook zij is creatief, breit soms wat, maar is vooral heel goed in het schrijven van columns. En als je dat gaat combineren met breien ...


Wonderlijke wol?!

Ik winkel een dagje met mijn vriendin.


Kletsend en bijpratend slenteren we langs allerlei winkeltjes. Bij een handwerkwinkel staan we even stil. Dromerig kijk ik naar binnen. Breien, dat heb ik veel gedaan! Onmiddellijk vergetend dat ik altijd wel de meest eenvoudige patroontjes uitzocht. Dan zie ik op de etalagepop een soort sjaal. 
We stappen naar binnen en snuffelen wat rond. Mijn blik trekt iedere keer weer naar de pop met de colachtige sjaal. Ik vraag de dame of die moeilijk is. Ze verzekert me dat het echt heel simpel is. Ik ga overstag en koop twee bolletjes.
Gewoon recht breien tot de bolletjes op zijn en de uiteinden aan elkaar naaien. Opgelucht haal ik adem, dat moet zelfs mij wel lukken!
Thuis gekomen begin ik gelijk. Maar na één avondje breien slaat de schrik al om mijn hart. Ik heb nog geen 30 cm gebreid en één bolletje is al op. Ik heb veel te weinig wol!
Een bolletje wol erbij halen is geen optie. Ik had in de winkel de laatste twee bolletjes van deze kleur. Paniekerig begin ik te surfen op het Internet waar deze wol verkrijgbaar is. Al snel vind ik een adres: In Hamburg!!! Manmoedig zoek ik verder. Vind uiteindelijk een adres in Apeldoorn.
Met een gerust hart brei ik verder. Brei het bijgekochte bolletje ook op.
Na twee weken kant ik trots de laatste steken af. Mijn sjaal, o nee, col, is af! Ik zet de uiteinden aan elkaar en doe hem om.
Maar na elke keer dragen wordt de col wijder. Na nog een week kan ik hem al wel drie keer om mijn nek doen.

Ik heb de uiteinden weer van elkaar afgehaald en draag de 
col nu als gewone sjaal. 
Maar nog steeds wordt de sjaal elke keer een stukje langer!! Als de mevrouw in de winkel mij dat vertelt had, was ik nooit naar Apeldoorn gereisd voor een derde bol wol!!

A.

En dat ze ook nog heel creatief is met fotograferen geeft deze foto wel aan. Heel winters, maar door de mooie blauwe kleur van de lucht, geeft het ergens een beetje gevoel van het komende voorjaar ...

Winterbloesem

3 opmerkingen:

  1. Anoniem9/2/12

    Wat een leuk verhaal, ik zie wel dat creativiteit in vele manieren in jouw familie zit! Prachtige foto ook, om in te lijsten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. grappig verhaal, leuk om voor een kind te breien dan groeit de sjaal vanzelf mee.
    Freubelgroetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie geeft!