woensdag 11 april 2012

Waszak

Vandaag vrij en vanmorgen al op tijd klaar met de dagelijkse dingetjes. Toen bedacht ik dat ik wel eens met de waszak bezig kon.

Ik had er altijd eentje in de douche. Van Ikea, metalen frame, plastic zak. Die was in de loop der tijd gescheurd en vies geworden. Maar het frame was nog goed. In de douche staat intussen een nieuwe, maar deze is voor onze nieuwe slaapkamer.

Van dezelfde stof, van de gekregen gordijnen, van mijn blog (klik) over het stoeltje, heb ik een nieuwe zak gemaakt. Het was nog een hele klus, want de naaimachine wilde niet meewerken. Uiteindelijk was het probleem een verkeerde naald in de machine ... Grrr, heel wat ergernis verder voor ik dat door had.

Een patroon voor de zak had ik niet, dus het was nog een hele puzzel. Eerst was ie tekort, toen te lang, maar dit is dan toch het resultaat:


En dit was 'm eerst:


Het zal gewoon leuk zijn om er was in te gooien, maar toch maar niet teveel :)

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke waszak is dat geworden! Knap om dat zonder patroon te doen!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goed idee; zou zoiets ook werken op een jongenskamer? Of is op de grond gooien toch makkelijker....
  Ik vind dat je het erg leuk gemaakt hebt, en dan van dezelfde stof als je gordijnen..., zo wordt het één geheel. Je had er toch ook al stoeltjes mee bekleed?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een jongenskamer?? Ik heb er hier 5, maar de eerste die was ín een wasmand doet, moet nog geboren worden!
   En inderdaad de stoeltjes zijn er ook mee bekleed en het kussentje heeft dezelfde stof als achterkant en onder de granny's.

   Verwijderen
 3. Anoniem11/4/12

  Wat is-ie ontzettend gaaf geworden, je hebt echt eer van je werk! Stukken mooier dan het origineel!! Enne, ook meisjes gooien hun was niet in de mand, ha ha!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie geeft!