zondag 5 oktober 2014

Teer breiwerk

Na het haakwerk van de vorige keer, leek het me mooi om het ook eens met breien te proberen.
Breien was en is mijn eerste liefde, toch doe ik het steeds minder ...

Ik heb een mooi kantpatroon uitgeprobeerd uit Simply Breien nr. 5/2014. En deze randen op kant en klare kussenhoesjes gezet.



Het originele patroon had ook nog noppen aan de zijkanten ingebreid, maar die vond ik niet zo mooi worden en heb ze weggelaten. Het is breiwerk op breinaalden nr. 2. Er kwam wel wat geduld bij kijken, maar het is dan ook mooi fijntjes geworden.

Daarna heb ik uit hetzelfde blad nog een rand gebreid en deze aan een handdoek gezet.



Ook een heel mooi effect met hetzelfde dunne garen en dunne pennen. Er volgen er vast nog wel meer.

Verder ben ik druk bezig met het omzetten van mijn webshop. Mijn huidige webshop draait op EigenSite en die stoppen er mee. Nu heeft mijn zoon mij geholpen met het opzetten van een helemaal eigen webshop. Heel werk, maar het wordt wel heel mooi! Nader bericht als de webshop online gaat, volgt nog.

En dan nog wat leuke ideeën uitwerken voor de Winterfair in Warffum op 22 november a.s. en ook een kerstmarkt staat gepland voor a.s. 13 december. Leuk!

7 opmerkingen:

 1. Schitterende randen heb je gebreid en verwerkt, ik vind het heel mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Lijkt me een ingewikkeld patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely !!!!!!!
  Have a nice week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend mooi en zo fijntjes. Ook de rand is heel erg leuk....en ik maar altijd aan gehaakte randen denken.....
  Lieve gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat staat dat prachtig! Ik vind het heel kunstig als iemand zo'n kantpatroon kan breien. Ik heb het wel eens geprobeerd maar begreep de aanwijzingen niet altijd. Dan lukte het mij niet. Later kocht ik een breimachine en maakte mooie ajourpatroontjes. Een stuk gemakkelijker... Mijn complimenten voor je geduld en het prachtige resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb het boek ook in huis en vond de kussens ook zo mooi, maar jij hebt ze al helemaal af, ze zijn echt prachtig geworden, heel fijn breiwerk, ook je handdoek is super! Succes met het omzetten van je webshop.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijn breiwerk wow en leuk wat je er mee hebt gedaan, top van je en heel erg mooi
  grtjs, Emma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie geeft!