donderdag 7 maart 2013

Muts en meer

Uit de familie kwam een foto met een vraag. Het was deze foto.


En de vraag was: kun je dit maken?

Nou ik dacht dat het wel zou lukken. Wat speurwerk op internet, een patroontje hier en daar wat er wat op leek en toen maar begonnen.
Dat viel tegen ...

De strepen op de muts gingen draaien, dwz ze liepen niet recht naar beneden. Wat ik ook probeerde, het luktte niet.


Via Haak maar Aan hulp gevraagd. Met deze hulp en nog wat uitproberen is het gelukt. Zolang je steeds meerdert tussen de steelstokjes blijft het wel recht. In de toeren dat ik niet hoefde te meerderen heb ik toen de eerst twee steken samengehaakt en de laatste gemeerderd. En toen bleven de strepen nagenoeg recht.

Dit is het geworden.Nadat de foto is gemaakt heb ik toch de klep nog verstevigd met een stuk plastic erin. Dat stond toch mooier. Voor versiering heb ik er drie kraaltjes op genaaid.

De muts is naar volle tevredenheid ontvangen door de nieuwe eigenaar.

In ons plaatselijke warenhuis kwam ik iets heel leuks tegen:Een heel leuk bakje met Little Things erop. En dat is de naam van mijn webshop. Ik kon het niet laten liggen ...

Verder heb ik nog nieuws. Op 20 april a.s. is er bij ons op het dorp een open bedrijvendag (http://www.blikopuithuizermeeden.nl/blik-op-de-bedrijven). En ik mag ook meedoen. Ik twijfelde omdat ik natuurlijk geen echt bedrijf ben, maar slechts een webshop met zelfgemaakte dingetjes die verkocht worden voor een goed doel. Maar men was zeer enthousiast en wilden graag dat ik mee deed!! Ik ben er nog een beetje beduusd van. Het wordt wel druk, want nu moet ik wel meer op voorraad hebben dan ik normaal heb. Maar ach, ik vind het ook erg leuk om dingen te maken, dus dat komt wel goed. 7 opmerkingen:

 1. Mooie pet, knap dat het zo goed gelukt is!

  Wauw, wat zal je je vereerd voelen! Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love the hat and the little box !
  Have a nice evening !
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk doosje!! Succes met het aanleggen van je voorraad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke muts, toch goed gelukt vind ik en dan dat doosje, geweldig leuk! Het wordt vast leuk met die open bedrijvendag!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, dat je muts zo naar tevredenheid is gelukt! En wel heel erg leuk, dat je dat doosje tegenkwam, met de naam van je webshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat knap hoe dat je dat met wat hulp weer 'recht hebt kunnen trekken'!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk die kleppet en fijn dat je ook gevraagd bent woor die bedrijven dag, succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie geeft!